İkinci El Dyson Kablosuz Süpürge Alınır mı?

Dyson kablosuz süpürge herkes tarafından biliniyor. Ev temizliğine ilgisi olmayan erkekler bile Dyson diyince ne demek istediğimizi anlıyorlar 🙂 Ben de teknolojiye olan merakım ve aktif bir kullanıcı olmam sebebiyle Dyson kablosuz süpürge modelleri hakkında fazlaca bilgiye sahibim. Tüm modelleri birbirine benzese de, teknik detayda farklılaşıyor, işin içine girince anlıyorsunuz.

Diğer yandan kaliteli bir ürün satın almak, özellikle döviz kurunun yüksek olduğu ülkemizde cebimizi yakabiliyor. İşte tam da bu noktada ikinci el alışveriş cazibeli hale geliyor. Özetle, yüksek teknolojiye sahip ve pahalı ürünleri, daha uygun fiyata almanın yolu ikinci el piyasasından geçiyor.

Eğer siz de benim gibi tutumluysanız ve teknolojik ürünlerde kaliteden ödün vermek istemiyorsanız, ikinici el Dyson süpürge piyasasına göz atmanızı öneririm.

Dyson İkinci El Pazarı

Ülkemizde Dyson kablosuz süpürge fiyatları, birçok kişi için oldukça yüksek. Özellikle döviz kurunun yükselmesi sebebiyle teknoloji marketlerde astronomik fiyatlarla karşılaşıyoruz. Artık yeni bir Dyson süpürge almak, bütçesi sınırlı olanlar birçok kişi için oldukça zor. Ancak, teknoloji meraklısı ve tutumlu biri olarak, size bir alternatif sunabilirim: İkinci el Dyson süpürgeler.

İkinci el alışveriş, doğru yapıldığında ciddi bir avantaj sağlar. Özellikle yüksek fiyatlı ürünlerde, sıfır almak yerine ikinci el tercih edildiğinde, önemli ölçüde tasarruf edebilirsiniz.

Diğer yandan yüksek fiyatlı ürünler, sahibine maddi getiri sağlayacağı için de ikinci el olarak satılmaya müsaittir. Örneğin iPhone ikinci el piyasası da hep hareketlidir ve isetdiğiniz model için yüzlerce alternatif bulabilirsiniz. Özetle, Dyson ikinci el pazarı, doğru detaylara dikkat ettğinizde size ciddi avantajlar sunabilir. Peki nedir bu dikkat edilmesi gereken detaylar?

İkinci El Dyson Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İkinci el Dyson süpürge almayı düşünüyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var. Ancak bu detaylara dikkat ederek ve alternatiflerinizi ince eleyip sık dokuyarak doğru ve sorunsuz ürünü bulabilirsiniz.

Ben de ikinci el Dyson süpürge almaya karar vermeden önce çok fazla araştırma yaptım. Dikkat etmem gereken detayları bir kağıda yazmıştım. Bulduğum tüm alternatifleri bu listede bulunan maddeler özelinde değerelendirdim. Sonrasında da tüm maddelerden geçer not alan ürünler için pazarlık ettim ve en uygun fiyatlı ürünü satın aldım. Şimdi bu detayları başlıklar altında kısaca açıklayayım.

  1. Garanti Durumu: Olmazsa olmaz değil ancak ilk defa ikinci el Dyson alacağım için ben bu detaya dikkat ettim. Tercih edeceğim ürünün en az 6 ay boyunca garantisinin devam etmesini ön koşul olarak belirledim. Böylece bir sorun çıkarsa, garanti kapsamında sorunun giderilebileceğini bilmek beni rahatlattı.
  2. Pil Ömrü: Şarjlı herhangi bir ürünün pil ömrü, ürün için belirtilen süreden çok daha kısaysa o üründen uzak duruyorum. Bu yaklaşım Dyson kablosuz süpürgelere özel değil. Tüm şarjlı ürünler için buna dikkat ediyorum. Çünkü pil ömrü kısa olan bir ürün ya çok fazla kullanılmıştır ya da bataryası sorunludur. Mesela, çok fazla kullanılan dizüstü bilgisayarların da pil ömrü zamanla kısalır.
  3. Temizlik Başlıkları: Alacağım ikinci el Dyson süpürge ile birlikte gönderilecek tüm aparatların sorunsuz olduğunu teyit ediyorum. Kırık, eksik aparat varsa o ürünü tercih etmiyorum. Aparatlar arasında da en çok temizlik başlıklarına dikkat ediyorum. Temizlik başlığında herhangi bir risk görürsem o ürünü derhal eliyorum.
  4. Genel Durum: Süpürgenin dış görünüşü, çizikler veya darbeler o ürünün mevcut sahibi tarafından nasıl kullanıldığını gösterir. Buna ek olarak, kullanan kişinin eşyalara yaklaşımı hakkında da fikir sahibi olmanızı sağlar. Kablosuz süpürge üzerinde çizikler, darbeler veya ezikler varsa o ürünü tercih etmiyorum.
  5. Yüzyüze Kontrol ve Alışveriş: İstanbul’da ikamet ettiğim için, bu şehirde veya yakın illerde satılan ürünleri listeme alıyorum. Çünkü önceliğim ürünü yüzyüze satın almak, satın alırken kontrol etmek ve hatta mağazada deneyimlediğim sıfır ürünle karşılaştırmak. Aksi durumda, fotoğraftakinden farklı bir ürün gelebilir hatta hıyar da çıkabilir 🙂 Biliyorum, güvenilir ikinci el satış platformlarını tercih edersem hakkımı arayabilirim. Ancak bu kadar fazla ikinci el Dyson süpürge alternatif varken bu riski almaya değer mi?

İkinci El Dyson Süpürge Nereden Alınır?

  1. Sahibinden.com ve Letgo: Önceliğim bu iki platform. Çünkü bu platformlar, ikinci el ürün satışında en fazla alternatifi barındırıyor. Aradığınız ikinci el ürünü bu platformlarda bulamıyorsanız muhtemelen farklı platformlarda da bulamazsınız. Bu ikisi arasında önceliği hangisine veriyorsun derseniz, sahibinden.com derim çünkü Letgo ölücüleri diye bir gerçek var 🙂 Bir de kadınların Letgo’da sözlü tacize uğradığına şahit oluyorum zaman zaman. Bu sebeple Dyson 2 el letgo alışverişi yapmaya mecbursam, katın satıcıları tercih etmeye özen gösteriyorum.
  2. Dolap: Aslında Dolap uygulaması da yukarıdaki listeye girebilir. Fakat dolap üzerinden yapacağınız alışverişlerde ürün teslimi kargo ile oluyor. Dolayısıyla ürünü elden alamıyorum. Bu sebeple özellikle ikinci el elektronik alışverişlerimde Dolap uygulamasını tercih etmiyorum.
  3. Yetkili Satıcılar: Bazı yetkili satıcılar, ikinci el veya yenilenmiş Dyson ürünlerini garantili olarak satabilir. Ancak sundukları garanti yasal değildir. Diğer yandan ürünü satarken üzerine kar payı ekledikleri için direkt sahibinden satın almak daha mantıklı oluyor.Bir de bu adamlar işin kompedanı. Beni ayaküstü kandırabilirler, tamir görmüş ürünü sıfır diye satarlar, ruhum duymaz.
  4. Arkadaşlar ve Aile: Bir tanıdığınız ikinci Dyson süpürge satıyorsa, bu durumu da değerlendirebilirsiniz. Fakat ben prensip olarak tanıdıklarıma, arkadaşlarıma veya akrabalarıma ikinci el ürün satmıyorum veya onlardan ikinci el ürün almıyorum. Geçmişte yaşadığım kötü bir tecrübe sebebiyle böyle bir karar aldım. Belki bir gün bunu da anlatırım 🙂

Dyson Kablosuz Süpürge Modelleri

Dyson kablosuz süpürge modelleri

Tüm Dyson kablosuz süpürge modelleri genel hatları itibariyle birbirine benzese de, her modelin fiyatı ve özellikleri arasında ciddi farklar bulunuyor. Peki, bütçemizi zorlamadan hangi 2. el Dyson süpürge modelini tercih etmeliyiz? İşte bu sorunun yanıtını bulabilmek için, en güncel Dyson kablosuz süpürge modellerini titizlikle inceledim ve karşılaştırdım. Aşağıda, bu modellerin özelliklerini, avantajlarını ve fiyat-performans dengesini detaylı bir şekilde bulacaksınız. En altta da Dyson v8, v10, v11, v12 ve v15 karşılaştırma tablosunu inceleyebilirsiniz.

Dyson v8 İkinci El Kablosuz Süpürge

Dyson V8, şu anda satıştan olan en düşük Dyson modeli. Fakat en düşük model olması sizi yanıltmasın, tatmin edici emiş gücüyle tüm modeller gibi Dyson v8’de ev için etkili bir temizlik sunacaktır. Web sitesinde yazan bilgiye göre 40 dakikaya kadar emiş gücü azalmadan süpürmeye imkan veriyor. İnatçı tozları ve tüyleri kolayca temizleyebiliyor. Ayrıca, düşük ses seviyesiyle rahatsızlık vermeden temizlik yapmanıza olanak tanıyor.

Bu modeli evimde hiç kullanmadım, o yüzden herhangi bir taahhütte bulunmak istemem ancak daha önce Dyson v8 modeli kullanan ve evde kedi besleyen bir arkadaşım fazlasıyla memnun olduğundan bahsetmişti.

Dyson v8 ikinci el almak için uygun bir model mi emin değilim. Çünkü uzun süredir piyasada olan bir model ve ikinci eldeki ürünler uzun süredir kullanılan alternatifler. Fakat ince eleyip sık dokuyabileceğinize inanıyorsanız ve bulduğunuz Dyson v8 ikinci el ürünün garantisi devam ediyorsa değerlendirilebilir. Fakat nihai kararı vermeden önce diğer model alternatiflerine de gözatmayı unutmayın.

Bu model, 01.09.2023 tarihi itibariyle hepsiburada.com’da 12.750 TL fiyatla satılıyor. Güncel fiyatı kontrol etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Sahibinden ikinci el dyson süpürge araştırması yaptığımda ise, bu ürünün temiz bir alternatifini 7.000 TL – 8.000 TL aralığında bulabiliyorum. Bu durumda Dyson v8 ikinci el tercihi ile 4.000 TL tasarruf edebiliyoruz.

Dyson v10 Kablosuz Süpürge

Bu model, Dyson v8’e göre %30 daha fazla emiş gücü sunuyor ve tüm yüzeylerde derinlemesine temizlik imkanı tanıyor. Ayrıca, 60 dakikaya boyunca azalmayan emiş gücüyle kesintisiz bir temizlik deneyimi yaşatıyor.

Evcil hayvan sahipleri için de ideal olan bu model, tüyleri fırçadan otomatik olarak ayıran Motorbar™ başlık teknolojisine sahip. Buna ek olarak, Radial™ siklon teknolojisi sayesinde de mikroskobik parçacıkları etkili bir şekilde hapsediyor. Son olarak, sesi azaltan akustik tasarımıyla, Dyson v8 modeline göre daha sessiz bir kullanım sunuyor.

Dyson v10 için gönül rahatlığıyla, hem günlük hem de yoğun temizlik ihtiyaçlarınıza tam anlamıyla cevap verebilecek bir ürün diyebilirim. Benim de ilk kullandığım modeldi Dyson v10 ve oldukça memnundum. Neden başka bir modele geçtin derseniz, onu en az benim kadar seven anneme hediye ettim 🙂

Bu model, 01.09.2023 tarihi itibariyle, hepsiburada.com’da, Dyson Türkiye tarafından satılıyor ve 17.999 TL fiyata sahip. Bu model özelinde yaptığım sahibinden ikinci el dyson süpürge araştırmasında ise oldukça fazla alternatife rastladım. Örneğin, garantisi Aralık 2023’te bitecek bir ikinci el Dyson v10 10.000 TL’ye satılıyor. İyi bir pazarlıkçıysanız bu ürünü 9.000 TL’ye satın alabilirsiniz.

Dyson v11 Detect Slim Kablosuz Süpürge

Dyson v11 Detect Slim modeli, aynı Dyson v10 modeli gibi 60 dakikaya kadar kesintisiz çalışma süresiyle dikkat çekiyor. Yine Dyson v10 modelinde olduğugu gibi , Motorbar™ başlık teknolojisi sayesinde tüyleri otomatik olarak temizlerken, Radial Root Cyclone™ teknolojisi ile mikroskobik parçacıkları etkili bir şekilde hazneye hapsediyor. Dyson v10’dan en büyük farkı ise emiş gücü. Dyson v10 140 AirWatt emiş gücüne sahipken, Dyson v11 185 AirWatt emiş gücüne sahip. Buna ek olarak bir diğer fark da, LCD ekranı üzerinden gerçek zamanlı bildirimleri takip edebilmeniz.

Açıkçası evinizde çok fazla halı yoksa ve evcil hayvan beslemiyorsanız ikinci el Dyson v11 yerine Dyson v10 modelini tercih edebilirsiniz. Çünkü Dyson v10 emiş gücü de sizin için fazlasıyla yeterli olacaktır. Ancak halınız fazlaysa ve evcil hayvan beliyorsanız, bu durumda ikinci el Dyson v11 sizin için daha uygun bir alternatif olacaktır.

Dyson v11 Extra modeli 01.09.2023 tarihi itibariyle hepsiburada.com’da 20.520 TL fiyatla satılıyor. Güncel fiyatı kontrol etmek için buraya tıklayabilirsiniz. Sahibinden ikinci el dyson süpürge araştırmasında ise aynı model bir ürünü yaklaşık 12.000 TL gibi bir fiyata alabileceğimi gördüm.

Dyson v12 Detect Kablosuz Süpürge

Dyson v12 Detect modeli Dyson v11 modeline göre daha üst bir model olsa da çekim gücü ve toz haznesi özelinde v11’in gerisinde kalıyor.

Dyson v11’in toz haznesi 0,76 litreyken Dyson v12’de hacim 0,38 litreye düşüyor. Buna ek olarak maksimum emiş gücü de 150 Airwatt. Bir üst model olmasına rağmen toz haznesinin küçük olması ve emiş gücünün daha düşük olmasının mantıklı bir sebebi var. Bu model Dyson v11’e göre daha hafif ve daha küçük. Buna rağmen Dyson V12 modeli de diğer modeller gibi temizlik konusunda üst düzey bir çözüm sunuyor ve beklentiyi karşılıyor.

Piezo sensörü sayesinde toz partiküllerini saniyede 15.000 defa ölçebilir ve emiş gücünü otomatik olarak ayarlayabiliyor. Böylece Dyson v12 partikül büyüklüğüne göre otomatik olarak tepki verebiliyor. Böylece şarjını çok daha verimli kullanıyor.

Önceki modellerde olmayan ışıklı temizleme başlığı sayesinde yerdeki tozları ve kirleri çok daha rahat görebilirsiniz. Benim Dyson v10 modelinden Dyson v12 modeline geçme sebebim de bu ışıklı başlık. Bir yerden sonra ışıklı başlık olmadan yerleri süpürdüğünüzde acaba toz kaldımı endişesine kapılabilirsiniz. Işıklı temizleme başlığı alışkanlık yapıyor, demedi demeyin 🙂

Dyson V12 modeli de, v10 ve v11 modeli gibi 60 dakikaya kadar kesintisiz çalışma süresi sunuyor. Çok büyük bir eviniz yoksa, bu süre evinizin her köşesini temizlemek için yeterli.

Şimdi gelelim fiyat konusuna. Dyson V12 Detect Slim Absolute modeli, hepsiburada.com’da 20.900 TL fiyatla satışta. Ancak Dyson v12 2. el, sahibinden.com üzerinden 15.000 TL gibi bir fiyata kolaylıkla bulunabiliyor. Bu fiyata, garantisi devam eden onlarca alternatif mevcut.

Dyson v15 Detect Kablosuz Süpürge

Dyson V15 Detect™, Dyson kablosuz süpürge modelleri arasındaki en güncel ve en güçlü ürün. Yukarıda değerlendirdiğimiz tüm ürünlerden daha fazla, tam 240 Airwatt emiş gücüne sahip. Biraz daha güçlü olsa dertlerinizi bile çekip alabilecek bir emiş gücü 🙂 Buna rağmen 60 dakikaya kadar herhangi bir performans kaybı olmadan da çalışabiliyor.

Dyson v11 ve v12 modellerinde yer alan Digital Motorbar™ ve Anti-tangle kanallar Dyson v15’de de yer alıyor. Böylece hem tüm zemin türlerinden kir ve evcil hayvan tüylerini temizleyebiliyor hem de saç ve tüyleri dolanmadan hazneye gönderiyor.

Işıklı temizleme başlığı sayesinde yerdeki en ufak tozları bile kolayca görebiliyorsunuz. Ben bu ışıklı temizleme başlığına bağımlı oldum 🙂

Diğer modellerde yer almayan anti-tangle mini motorhead, koltuk, yatak ve evcil hayvan yataklarındaki tüyleri dolanmadan hazneye çekebiliyor.

Aynı v12 modelinde olduğu gibi, Dyson V15 Detect™, toz partiküllerini analiz eder ve büyüklüklerine göre sayar. Partikül büyüklüğüne göre emiş gücünü otomatik olarak ayarlar. Temizlik sonrasında, LCD ekranda detayları görebilirsiniz.

Tabi bu kadar marifetin bir bedeli olmalı. Dyson v15 modelinin hepsiburada.com satış fiyatı 23.450 TL. Yaptığım aramalarında fazlaca Dyson v15 ikinci el alternatifi olduğunu gördüm. Garantisi devam eden, temiz Dyson v15 ikinci el ürünü 16.000 – 17.000 TL aralığında kolayca bulabilirsiniz.

Özet

Dyson kablosuz süpürgeler, teknolojik özellikleri ve üstün performanslarıyla, özellikle biz kadınlar için ev temizliğinde harikalar yaratıyor. Ancak ülkemizdeki fiyatlar, ister istemez akıllara ikinci el Dyson alternatifini getiriyor. Bu makalede paylaştığım detaylara dikkat ederek siz de uygun ve sorun yaratmayacak ikinci el Dyson kablosuz süpürge satın alabilirsiniz. Edeceğimiz tasarrufu düşününce bence buna değer.

Siz de ikinci el Dyson süpürge mi kullanıyorsunuz? Veya Dyson ikinci el alışverişiniz kötü mü sonlandı? Lütfen yorumlarda paylaşın, böylece birbirimize yardımcı olabiliriz ve ikinci el alışveriş kültürünün yayılmasını sağlayabiliriz. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

Hayatınızı kolaylaştıracak, deneyimlerimizden yola çıkarak yazdığımız alışveriş kategorisindeki diğer makalelerimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın