Netflix Üyeliğiniz Hakkını Versin – Netflix’te İzlenesi Belgesel & Dizi ve Filmler

Netflix zamlarıyla birlikte üyeliğimi iptal etmeden önce kayıtlı listemi izleyip bitirdim. Üyelik bitmeden önce de bu sayede pek çok güzel içerik tüketmiş oldum. Belki seyretmek isteyenler olur diye paylaşmak istedim.

Hızlıca inceleyebilmeniz için IMDB linkini, Netflix linkini ve Youtube üzerinde fragmanlarını ekledim. Benim için IMDB puanı bir içeriği izlemek istediğimde ilk kontrol ettiğim ve değerlendirdiğim kriterlerden birisi. Keşke Netflix içerisinde de bu veriye yer verilse ama verilirse sanırım bu oldukça yüksek negatif bir duruma yol açar. 🙂

Who Killed Malcolm X?

Önceden seyrettiğim ama burada bahsetmeden geçemeyeceğim “Who Killed Malcolm X?”i seyretmeyen kalmamalı. Ulu orta işlenen Malcolm X cinayetinde ABD’de bile devletin suyu nasıl bulandırdığı görülünce bizdeki failimeçhuller üzerine çok şey akla gelebilir.

ABD’deki 60’lar, Malcolm, MLK Jr, Fred Hampton, Black Panthers ve daha inanılmaz birçok detay Türkiye’nin 70’lerinin anlaşılması açısından da çok kayda değer.

Who Killed Malcolm X?

Netflix
https://www.netflix.com/title/80217478

IMDB
https://www.imdb.com/title/tt10948316/

Blood Brothers

Malcolm’dan devam edecek olursak, “Malcolm” ve “Muhammad Ali” dostluğu ve hazin kopuşları üzerine “Blood Brothers” çok güzel bir belgesel. Malcolm‘u o zor zamanlarında yalnız bırakmış olmasının Muhammad Ali‘ye nasıl ölmeden önce iç geçirttiği çok acı bir detay.

Blood Brothers

Netflix
https://www.netflix.com/title/81031582

IMDB
https://www.imdb.com/title/tt15095938/

The Two Killings of Sam Cooke

60’lar ve medeni haklar demişken “The Two Killings of Sam Cooke” bize bu ekipten hazin ve şaibeli bir ölümle gencecik yaşta hayata veda eden soul şarkıcısı Sam Cooke‘u anlatıyor. Meraklısının beğeneceğini düşünüyorum.

The Two Killings of Sam Cooke

Netflix
https://www.netflix.com/title/80191045
IMDB
https://www.imdb.com/title/tt9046564/

One Night in Miami

Miami’de Malcolm, Muhammad Ali, Sam Cooke ve Jim Brown‘un Hampton House’taki otel odasında buluştuğu o meşhur akşam 2020’de çok güzel bir filmle de hikaye edilmişti: “One Night in Miami.”

One Night in Miami

IMDB
https://www.imdb.com/title/tt10612922/

Sir! No Sir!

Yine efsanevi 60’lar ve bu sefer Vietnam sürecindeki harika savaş karşıtı hareket.”Sir! No Sir!” belgeseli, askere alınanlar (GI) arasında sökün eden barış aktivizmini konu alan güzel bir belgesel.

Sir! No Sir!

IMDB
https://www.imdb.com/title/tt0469589/

Berkeley in the Sixties

“Berkeley in the Sixties” benim eskiden beri dostlarıma ısrarla seyrettirdiğim bir belgesel. Türkiye Netflix’te yer almıyor. 🙁

Berkeley in the Sixties

IMDB
https://www.imdb.com/title/tt0099121/

The Trial of Chicago 7

Edgar Hoover’ın FBI’ıyla Nixon’un Beyaz Ev’inin o korkunç kombinasyonun ilk fırsatta saldırıya geçtiği savaş karşıtı aktivistlerin yargılanmasını konu alan süper film “The Trial of Chicago 7,” 2020 yapımı.

Türkiye’de Barış Akademisyenleri’nin yargılanmalarındaki skandallardan Nixon ve Hoover‘lı bu ABD tarihi kesitinde de görebiliyorsunuz. Tamamen gerçek olaylara dayalı, Fred Hampton ve Bobby Seale’lı bir film. İzlemeden geçmeyin.

The Trial of Chicago 7

Netflix
https://www.netflix.com/title/81043755

IMDB
https://www.imdb.com/title/tt1070874/

Bobby Kennedy for President

“Bobby Kennedy for President,” The Trial of Chicago 7’ın öncesinde veya sonrasında iyi gidecek bir seri. İlgi alanları Vietnam‘dan Cesar Chavez‘in üzüm grev ve boykotuna, siyahi haklarından yoksulluk sorununa uzanan R. Kennedy‘nin hazin hikâyesi.

Benim ancak bu süreçte seyrettiğim ve bunca yıldır neden seyretmediğime çok yandığım bir dizi bu. Ayrıca 60’ları kurumsal siyaset ekseninden de takip ediyorsunuz.

Bobby Kennedy for President

Netflix
https://www.netflix.com/title/80174282

IMDB
https://www.imdb.com/title/tt8200004/

Cuba Libre Story

Buradan Latin Amerika’ya geçersek, Cuba Libre Story belli bir bakıştan kolonyal dönemden itibaren bütün Küba tarihini anlatan, yıllardır niyetlenip yeni seyredebildiğim bir seri. Şahsen çok şey öğrendim.

Netflix
https://www.netflix.com/title/80109535

IMDB
https://www.imdb.com/title/tt6335696/

Kaynak
https://twitter.com/hiyenigun/status/1577387640416264192?s=12

Yorum yapın