Aylık Aboneliklerden Tasarruf Etmek: Papara’da Hesap Açmak

Ekonomik gündem ve sürekli artan enflasyon sebebiyle bu sıralar birçoğumuzun ana odağı tasarruf edebilmek. Malum, tasarrufun her türlüsü talep görüyor. Sonuçta, attığımız taş ürküttüğümüz kurbağa değdiği sürece tasarruf etmenin kimseye bir sakıncası olmaz. Aksine tasarruf etmek insanın kendini mutlu ve güvende hissetmesini sağlar.

Yakın zamanda bir arkadaşımın tavsiyesiyle Papara hesabı açtım. Buradaki ana motivasyonum Papara’nın cashback (geri ödeme) kampanyalarından faydalanmaktı. Cashback (geri ödeme) kampanyalarının genel çalışma mekanizması, belirli markalar için yaptığınız düzenli ödemelerin bir kısımını geri almanız üzerine kurulu. Örneğin; Netflix abonesisiniz ve her ay düzenli ödeme yapıyorsunuz. Otomatik ödeme talimatınızı Papara hesabınız üzerinden verirseniz Papara size her ay ödediğiniz tutarın 15 TL’sini iade ediyor.

Papara Uygulaması Nasıl Yüklenir?

Aslında normal bir bankacılık uygulaması yüklemek kadar basit. App Store veya Google Play Store üzerinden Papara uygulamasını indirip kayıt işlemlerinizi tamamlamanız yeterli.

Papara, T.C. Merkez Bankası denetiminde ve gözetiminde hizmet sunan bir finans kuruluşu olması sebebiyle kayıt esnasında gerçek kimlik bilgilerinizi talep eder. Bu sebeple kayıt sürecinde kimlik doğrulama işlemlerini de gerçekleştirmeniz gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınızı yanınızda bulundurmanız yeterli olacaktır.

Papara Güvenli mi?

Bu tasarruf önerisini bir makale olarak paylaşmadan önce bahsettiğim arkadaşlarımdan duyduğum bir soru olduğu için güvenlik konusuna değinmek istedim. Aslında burada benim yorumlamamdan ziyade Papara kurumsal websitesi üzerinden alıntı yapmam daha doğru olur.

Papara, faaliyetlerini T.C. Merkez Bankası denetiminde ve gözetiminde sürdürmektedir. Hesap bakiyeleri T.C. Merkez Bankası nezdinde açılmış hesaplarda %100 nakit karşılıkla korunur. Papara, kanunen kullanıcı bakiyelerinden faiz geliri elde edemez ve faydalanamaz.

Açık konuşmak gerekirse bu izahat kendimi (Papara’da tuttuğum miktarı da göz önünde bulundurduğumda) güvende hissetmem için yeterli oldu. Tabi kendi varlığınız özelinde son karar her zaman sizlerin.

Kampanyalardan Nasıl Faydalanıyorum?

Papara kurumsal web sitesi üzeründen veya mobil uygulaması vasıtasıyla cashback kampanyalarından haberdar olabilirsiniz. Kurumsal web sitesini ziyaret ettiğinizde ana sayfada bu kampanyalar hakkında bilgi paylaşıldığını göreceksiniz. Onlarca farklı marka ve kurum halihazırda Papara üzerinde kampanya yapıyor. Halihazırda düzenli ödeme yaptığınız markaları tespit edip düzenli ödemelerinizi Papara’ya kaydırırsanız hemen cashback almaya başlayabilirsiniz.

Ben Hangi Kampanyalardan Faydalanıyorum? Ne Kadar Tasarruf Sağlıyorum?

Öncelikle şunu belirtmek isterim, ben Papara’yı günlük ödeme aracı olarak kullanmıyorum. Yani günlük harcamalarımda hala farklı banka debit kartlarını tercih ediyorum. Çünkü Papara şu anda harcama yapmamı gerektirecek bir kampanya sunmuyor. Örneğin, harcama yaptıkça puan kazandığım bir yapı yok. Bu sebeple sadece otomatik ödemelerim için makul bir miktarda para tutuyorum. Bu tutar da aylık 200-300 TL civarında.

Şu anda faydalandığım kampanyalar ise şunlar; EnerjiSA (elektrik faturası), Netflix, Spotify, Youtube Premium ve Amazon Prime. Bu aboneliklerim için yaptığım ödemelerin yaklaşık 70 TL’sini her ay geri alıyorum. Senelik dönemde, farklı kampanyalardan faydalanmadığım varsayımıyla 840 liralık bir tasarruf sağlamış oluyorum. Bazılarına az gelebilir ancak yaptığım tek şey bir uygulama indirmek ve Papara üyeliği oluşturmak. Böyle düşündüğünüzde daha anlamlı olacaktır.

Günlük Harcalamalar İçin Papara Debit Card

Günlük harcalamalarınızda da Papara’yı tercih ederseniz aylık tasarruf tutarınızı artırmanız mümkün. Bunun için uygulama üzerinden ücretsiz Papara debit card da talep edebiliyorsunuz. En fazla 4-5 gün içerisinde adresinize teslim ediliyor.

Mesela, aktif olarak istegelsin kullanıyorsanız harcamalarınızın %10’u hesabınıza geri ödeniyor. Tabi burada yapılan cashback ödemesinde bir sınır var. Şu anda bu kampanya özelinde aylık maksimum 50 TL tasarruf sağlayabiliyorsunuz. Şayet istegelsin düzenli kullandığınız bir servisse, her ay 50 TL tasarruf ederek yılda 600 TL tutarında ek tasarruf sağlayabilirsiniz.

Papara üzerinde şu anda kampanyası devam eden diğer markalar ise şunlar; LC Waikiki, Uber, Exxen, CarrefourSA, Steam, Playstation Network ve Hop. Eminim ki önümüzdeki dönemde yeni markalar da Papara üzerinden kampanya sunacaktır.

Peki Başka?

Şu anda Papara’yı her ne kadar cashback kampanyalarından faydalanmak için kullansam da detaylı inceleme fırsatım da oldu. Öncelikle mobil uygulama deneyimini beğendim, basit ve kolay. Onun dışında kurumsal firmalar için hesap açma imkanı da var. İhtiyaç duyanlar veya arayış içinde olanlar inceleyebilir.

Bunun dışında olarak Papara Edu adında bir ürünleri var. Üniversite öğrencileri için geliştirmişler. Velilerin öğrencilere kolay şekilde harçlık gönderebilmesini sağlıyor.

Diğer dikkatimi çeken bir detay ise Bölüştür özelliği. Yaptığınız ödemeyi farklı Papara kullanıcılarına bölüştürebiliyorsunuz. Alman usulü hesap ödeme için ideal.

Son olarak uygulama üzerinden cep telefonu sigortası satın alabiliyorsunuz. Yakın zamanda farklı sigorta tiplerinin de ekleneceğini belirtmişler. Şahsi gözlemim, Papara uygulamasının orta / uzun vadede finans dikeyinde bir super app olmayı hedeflediği yönünde. Şu ana kadar düşüncelerim olumlu. Tasarruf etmek isteyenlere kesinlikle kullanmalarını öneririm.

Yorum yapın