Akıllı Güvenlik Kamerası Aldım : imilab A1

Çalıştığım şirketin uzaktan çalışma modeline geçmesiyle birlikte günümün büyük bir kısmını evde geçirsem de evde olmadığım zamanlarda aklım evde kalıyordu. Malum, ekonomik gündem sebebiyle hırsızlık, gasp vb. içerikli haberleri daha sık görür olduk. Bu sebeple aklımda hep akıllı güvenlik kamerası almak vardı ancak beğendiklerim çok pahalıydı, ucuz olanları da ben beğenmiyordum. Aylarca kendime en uygun akıllı güvenlik kamerası hangisi diye bakınarak bu işi erteledim, sonra da farklı gündemler sebebiyle bu konu zihnimdeki önceliğini yitirdi.

Haziran ayında bir arkadaşımın evine hırsız girmesiyle ve arkadaşımın ciddi bir kayıp yaşamasıyla birlikte konu benim için tekrardan önemli hale geldi. Başka bir arkadaşımın tavsiyesiyle de imilab A1 akıllı güvenlik kamerası radarıma girdi. Ürün hakkında fazlaca inceleme yazısı okudum, inceleme videosu izledim. Ürüne ikna oldum ve haziran ayında hepsiburada.com üzerinden makul bir indirimle 506 TL’ye satın aldım. Tabi bu makaleyi okuduğunuz tarihte fiyat değişiklik gösterebilir.

Ürün adını Google’da aratınca farklı marka ve model bir çok ürün de sonuçlar arasında yer alıyor. Bu sebeple aldığım ürünün fotoğrafını ve satın alma linkini aşağıya bırakıyorum.

Akıllı Güvenlik Kamerası Ne İşe Yarar? Ne İçin Kullanılır?

Akıllı güvenlik kamerası, standart güvenlik kameralarından farklı olarak internet bağlantısına ihtiyaç duyar. İnternet bağlantısı ile veri aktarımı sağlar ve nerede olursanız olun size veri gönderebilir. Böylece akıllı telefonunuzu kullanarak istediğiniz zaman akıllı güvenlik kamerası ile bağlantı kurabilir, canlı görüntüleme yapabilir, kamera üzerinden sesli iletişim kurabilir veya herhangi bir hareket algılaması halinde bildirim gönderecek şekilde kamerayı ayarlayabilirsiniz.

İncelemelerimde gördüğüm kadarıyla akıllı güvenlik kamerası şu ihtiyaçlar için çokça tercih ediliyor;

  • Bebek odasını izlemek, takip etmek
  • Bebek ağladığında ağlama bildirimi almak (bebek ağlamasına duyarlı akıllı kameralar var, imilab A1 bu özelliğe sahip)
  • Evde bakıcıyla tek kalan çocuğu takip etmek
  • Herhangi bir alanın güvenliğini sağlamak

Neden imilab A1 Ürününü Tercih Ettim?

Açıkçası benim tercih etme sebebim güvenlik sağlamak amaçlı olduğu için, bu detayda ek özelliklere sahip imilab A1 ürününü tercih ettim. Hoşuma giden başlıca özellikleri ise şunlar;

  • Ürün Xiaomi ekosistemine dahil, dolayısıyla Mi Home uygulaması ile kullanılabiliyor.
  • Hareket algılama özelliği var, hareket algıladığında kamerayla entegre çalışan Mi Home uygulaması üzerinden anlık bildirim gönderiyor.
    • Hareket algılama hassasiyeti ayarlanabiliyor ve çok iyi. Gece kamera önünden geçen sineği bile yakalıyor.
    • Hareket algıladığında yaklaşık 20 saniyelik görüntüyü bulut üzerine kaydediyor. Gelen bildirimle birlikte görüntüyü izleyebiliyorsunuz.
    • Kamera üzerinde bulunan micro sd kart yuvasını kullanarak micro sd karta kayıt yapabiliyorsunuz.
  • Görüntü çözürnürlüğü çok iyi, gece görüş özelliği fazlasıyla tatminkar.
  • Algıladığı hareketin insan hareketi olması halinde bildirimde bunu özellikle belirtiyor.
  • Dilerseniz hareket algıladığında 270 derecelik görüş açısı içerisinde hareketi takip etmesi için ayarlayabiliyorsunuz.
  • Kameranın üzerindeki mikrofon ve hoparlör ile anlık sesli iletişim kurabiliyorsunuz. (Bunu daha çok bebek odası izleyenler kullanıyor, ürün yorumlarında bebek ağladığında yanına gitmeden sesiyle sakinleştiren anneler olduğunu okudum)
  • Mi Home uygulamasında bulunan diğer akıllı cihazları tetiklemesini sağlayabiliyorsunuz. Örneğin; “hareket algıladığında akıllı ampülü aç” veya “hareket algıladığında akıllı süpürge çalışıyorsa temizlemeyi durdur” gibi.
  • Güvenlik denetimini belirli günlerde ve belirli saat aralıklarından yapması için komut verebiliyorsunuz. Böylece gün içerisinde hareket olan bir yerde sadece akşam belirli bir saatten sonra bildirim göndermesi için komut vermek mümkün.
  • Üzerinde bulunan mavi durum ışığı uygulamadan kapatılabiliyor. (Güvenlik amaçlı kullanacağım için daha az dikkat çekmesi benim için önemliydi)
  • Kurulumu oldukça basit ve hızlı.

Nasıl Kullanıyorum?

Ürünü kurarken güvenlik sağlamak amacıyla kullanacağımı da düşünerek mümkün olduğunca geniş bir alanı görecek fakat dikkat çekmeyecek bir noktada konumlandırmaya özen gösterdim. En nihayetinde bu ürün hırsızları (veya kötü niyetli kişileri) eve girmeden caydıramıyor ancak evde olağan dışı bir hareket algıladığında beni bilgilendirecek, görüntüyü kaydedip bana iletecek şekilde çalışıyor.

Ek olarak hareket algıladığında evde bulunan akıllı prizi tetiklemesi için bir komut oluşturdum. Bu akıllı priz evde bulunan radyoma bağlı, dolayısıyla evde hareket olduğunda radyo çalmaya başlıyor ve ev boş değil algısı yaratıyor. Siz de bu şekilde kullanmak isterseniz kullandığım akıllı prizin fotoğrafını ve linkini aşağıya bırakıyorum.

https://www.amazon.com.tr/Xiaomi-Smart-Ak%C4%B1ll%C4%B1-Telefon-Kontroll%C3%BC/dp/B07YBL91XQ/

Sonuç

Ürünü haziran ayından beri kullanıyorum. Bugüne kadar beni üzecek, mutsuz edecek bir deneyim yaşamadım, akıllı güvenlik kamerası almak isteyenlere imilab A1 ürününü tavsiye ederim. Her ne kadar fiyatlar yükselmiş olsa da kaliteli bir ürün aldığınızda o ürünü uzun yıllar kullanarak bir şekilde fiyatını amorti ediyorsunuz.

Bu arada bitirmeden ufak bir detaya değinmem doğru olur. Ürünün kutusundan adaptör çıkmıyor. Ürünü kullanmak için 5V 2a usb çıkışlı bir adaptöre ihtiyacınız olacak keza bu tip akıllı güvenlik kameralarında adaptör standart değil, farklı ürünlerde de adaptörü kendiniz temin etmeniz gerekiyor.

Yorum yapın